Hva er stemmecoaching?

Logoped og stemmecoach Nina C. Helleland veileder deg i å utvikle gode tale- og stemmevaner, slik at du kan formidle budskapet ditt på en sterk og naturlig måte. En stemme med naturlig autoritet.

Har du noen gang lurt på hvorfor to mennesker kan si det samme, men bare én av dere blir hørt? God pusteteknikk påvirker både kraften og klangen i stemmen din, og vil således kunne skape en stemme med autoritet. Denne artikkelen fra Harvard Business Review, forteller at pust er nøkkelen til overbevisende taleog peker på hvilken betydning stemmebruk kan ha i situasjoner hvor du ønsker å bli hørt.

Med stemmen kan vi utstråle og kommunisere en trygghet, fordi vi ved hjelp av pusten får mer kraft i stemmen. Ved hjelp av pusten kan vi gi mer av oss selv, og dermed kan vi også projisere et engasjement ut i rommet som vil fange publikum. De vil merke denne energien som du gir ved hjelp av stemmen.

Med stemmen kan vi lede andre bedre fordi du igjennom stemmen kan kommunisere tydelighet og troverdighet. Når vi bruker stemmen på en måte som kjennes naturlig, både fysisk og psykisk, kan vi også fremstå som mer autentiske, og vi utstråler selvtillit og trygghet!

Med gode kommunikasjonsevner er det lettere å danne nye kontakter, motivere til endring og påvirke beslutninger. Tydelig diksjon, tempo, pauser og ikke minst stemmekraft, gjør kommunikasjonen god og effektiv. Da er det lettere å ta til seg det som blir sagt og vi sitter igjen med en opplevelse av tillit og overbevisning. Med stemmetrening kan du lære å bruke talepust og naturlig stemmeleie, slik at du kan fremstå som en trygg og tydelig formidler.

Nina C. Helleland, logoped og grunnlegger av Stemmecoaching.

Master i logopedi fra UiO med rådgivningskompetanse. Sertifisert yogalærer. Master i kunst fra Aalto University. Kunder: ledere, konsulenter, gründere, rådgivere, jurister, advokater, forelesere, foredragsholdere, lærere, helsepersonell og kundebehandlere.

Ønsker du å optimalisere din stemme?

Holder du mye presentasjoner, kan det å trene stemmen din bidra til at du blir oppfattet slik du intenderer. Kanskje er du ung og nyutdannet? Eller ønsker å forbedre kommunikasjonsferdighetene dine? Stemmetrening vil hjelpe deg med å utvikle en sterk og naturlig stemme som blir oppfattet tydelig og hørt.

Bruker du stemmen mye i jobb, kan du ved hjelp av riktig pust unngå å bli sliten eller hes. Ved å bruke stemmen optimalt, sparer du energi, og pusten gjør at du føler deg mer avspent. Dette kan gjøre at du opplever deg tryggere og mer komfortabel når du snakker foran en forsamling, og bidrar til at du generelt føler deg mindre anspent i muskulaturen fordi du bruker pusten optimalt. Dermed kan du kjenne deg mindre stresset og bli oppfattet tydeligere i møter, telefonsamtaler, konferanser og presentasjoner.

Både kvinner og menn snakker ofte lysere enn fysiologisk naturlig. Stress, krav, hierarki eller ubevisst væremåte, kan være eksempler på hvorfor man har en stemme som er annerledes enn man ønsker. Når du begynner å bruke ditt naturlige stemmeleie, kan du snakke med klarhet og tyngde, og virke balansert, rolig og trygg når du skal formidle dine budskap.

Bevisstgjøring av egen stemmebruk kan inspirere deg til å bruke stemmen din mer aktivt som et verktøy. Å oppdage at stemmen formidler og uttrykker så mange egenskaper, følelser og verdier, bør gjøre oss mer motivert for å aktivt utforske vår egen stemme.

Se tilbud og priser, og ring 46 88 69 15 for mer info. 

Copyright 2021 tilhører Nina C. Helleland – Stemmecoaching