Dypere stemme gir resultater

kait-loggins-291455

Forskning viser at CEO´s med mørkere, dypere stemme, leder større selskaper  sammenlignet med CEO`s som har en lysere stemme. Studier viser også til at vi foretrekker politikere og ledere som snakker i en lavere pitch, fordi en dyp stemme kommuniserer noen kvaliteter som vi ofte ser etter hos en leder.

Spørsmålet er om myndighet kun ligger i den dype stemmen. For som artikkelen viser til, så kan en lysere feminin stemme være å foretrekke avhengig av situasjon, og om personen fremstår som seg selv gjennom stemmen. Kanskje myndighet også ligger i egenskapen av å være seg selv, og ikke prøve å fremstå som noe annet?

Det ER vanskelig å fake en lavere pitch. Fra mitt ståsted handler det ikke om å fake, men å innøve en ny måte å bruke stemmen på. Innøve å bruke din naturlige stemme, den naturlige pitchen som gjør at også strupen er i naturlig avspent posisjon. Det handler om å bruke de primære pustemusklene som har sin primære oppgave å gi stemmen kraft. På denne måten kan musklene i halsområdet få slappe av, og du kan samtidig erfare å få en stemme som er mer utholdende, bedre og annerledes enn det du er vant til.

Jeg tror at lavere pitch appellerer til mange fordi det nettopp gir en følelse av trygghet, slik artikkelen peker på. Jeg opplever også at det ligger mye myndighet i å senke tempo. Ta seg tid til å reflektere og tenke over det man sier, der og da i øyeblikket. Og lytte til din egen stemme i mens du snakker. Være mer tilstede når du snakker, igjennom tilstedeværelse i pust.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre din stemme til å bli dypere, mørkere og tydeligere? Kontakt meg her ved å fylle inn kontaktskjema eller ring (+47) 46 88 69 15 for bestilling av time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s